Uw professionele partner in verwarming & sanitair

VERWARMING - HERNIEUWBARE ENERGIE

VERWARMING – HERNIEUWBARE ENERGIE

Tegenwoordig is een verwarmingssysteem meer dan alleen maar comfort. D.m.v. ecologisch te verwarmen, dragen we ons steentje bij aan het vertragen van de opwarming van de aarde! We hebben er tenslotte maar 1!! De firma Erens helpt u met de geschikte keuze voor uw verwarmingsinstallatie. In overeenstemming met het EPB verslag zorgen wij voor een conforme installatie waar u jarenlang zorgeloos gebruik van kunt maken!

Gaswandketels

Gaswandketels

De gaswandketel is het basissysteem van een CV-installatie. Men kan dit eventueel combineren met een hernieuwbaar energiesysteem zoals een warmtepompboiler, zonneboiler of warmtepomp.

Warmtepompen

Warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Het is een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel of een aardgasaansluiting.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van de warmtepomp zorgt er zelfs voor dat drie kwart van de warmte die geproduceerd wordt volledig gratis is! Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur, meer bepaald uit lucht, grond of water en is daarom milieuvriendelijk en goedkoop. Die warmte wordt door de pomp van een relatief lage temperatuur naar een hogere gebracht. De warmte kan gebruikt worden voor de centrale verwarming, de productie van warm water en zelfs voor de verwarming van het zwembad.

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler maakt gebruik van de omgevingslucht om het sanitaire water efficient op te warmen. Momenteel is hier voor de renovatiemarkt een premie lopende via de netbeheerder t.w.v. € 400. Ideaal dus ter vervanging van een bestaande elektrische of CV-boiler. Voor een nieuwbouw is dit ook interessant voor het E-peil van de woning.

Zonneboilers

Zonneboilers

Met zonneboilers kan u zonne-energie omzetten in warmte en op die manier tot 50% à 60% energie besparen. Zonneboilers zijn hetzij zonnecollectoren, hetzij zonnepanelen. Vaak schijnt de zon voldoende in de zomer voor uw warm water en eventuele verwarming, in de winter dient gebruik te maken van bijvoorbeeld een condensatieketel om bij te verwarmen.

Om het gebruik van zonnepanelen te optimaliseren plaatst u ze best gericht naar het zuiden en met een hellingsgraad van 25 à 45°.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is verwarming die is ingebouwd in de vloer van uw woning. Dit is een volwaardig alternatief voor radiatoren en brengt zelfs enkele voordelen met zich mee. Het is niet enkel zeer aangenaam maar ook energiezuinig. Vloerverwarming verbruikt tot 20% minder energie dan radiatoren. Dit in combinatie met een warmtepomp vormt de perfecte match. Via leidingen wordt de warmte gelijk verdeeld over de ruimte wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling.

Convectoren

Convectoren

Convectoren zijn verwarmingselementen met een kleine waterinhoud waardoor deze zeer snel kunnen reageren! Ideaal voor nieuwbouwwoningen of slaapkamers. Deze kunnen op lage temperatuur een hoog vermogen afgeven d.m.v. ingewerkte ventilatoren. Convectoren kunnen zowel aan de wand gehangen worden als ingebouwd worden in de vloer/muur/plafond.

Radiatoren

Radiatoren

De klassieke radiatoren zijn ons allemaal bekend en komen in verschillende vormen en maten. Ze kunnen makkelijk een plaats vinden in je interieur. Radiatoren zijn een budgetvriendelijke optie om je woning te verwarmen.

Industrie

Industrie

Warmtepompen kunnen ook ingezet worden in een industriële setting. Langs de ene kant is er in deze setting veel spraak van restwarmtebronnen waaronder vochtige lucht, een condensor of afvalwater. Langs de andere kant zijn hier verschillende potentiële gebruiken voor zoals blancheurs, verwarming of schoonmaakwater.

PV-panelen

PV-panelen

Pv-panelen, beter bekend als zonnepanelen. De beste manier om groene warmte te produceren is een warmtepomp te combineren met zonnepanelen. De groene energie die opgewekt wordt door je PV-panelen kan gebruikt worden om je warmtepomp aan te drijven.

Onze partners

Onze diensten

Sanitair ››

Verwarming ››

Andere ››

Over ons

Al bijna tien jaar is Erens dé referentie voor verwarming en sanitair. Naast grote projecten voor bedrijven werken we ook voor particulieren en kan u bij ons terecht voor onderhoud en herstellingen.

Wij houden bij ons werk altijd rekening met de geldende EPB-eisen en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Zaakvoerder Josan Erens staat 24/7 voor zijn klanten klaar.

Lees meer ››

BREMAKKER 7 3740 BILZEN GSM : 0476/39 21 75 E-MAIL : info@erens-verwarming.be